Booke spillejobber

Dersom du har startet bandet ditt, dere har fått noen sanger på plass og spiller bra sammen, da er det på tide å booke spillejobber. Det er den absolutt beste måten å få både erfaring som musiker på og øke tilhengerskaren. Men hvordan går man egentlig frem for å booke en konsert? Vi gir deg svaret her!

Spill inn en demo

Spillejobb i OsloFørste steget mot den første konserten er å spille inn en demoplate med musikken til bandet. Det behøver ikke være en fysisk plate, men det kan like gjerne være at musikken lastes opp på en egen hjemmeside eller på populære musikksider som Soundcloud.

En demo som blir satt sammen med formålet om å booke en konsert bør minst ha 3-4 sanger. Inkluder noen cover-sanger dersom dere ikke enda har så mange egne.

Ikke bekymre deg så alt for mye dersom innspillingskvaliteten ikke er helt perfekt. Så lenge den gir et god innblikk i hvordan dere spiller og sangene er det den viktigste delen. Bruk imidlertid litt ekstratid på å sørge for at vokalen er tydelig. Mange promotører og konsertarrangører vil høre hva som bli sagt i teksten for å unngå for kontroversiele temaer og emner, og sørge for at det som blir sagt vil passe inn for stedet musikken skal spilles.

Lag en pressepakke

En pressepakke behøver ikke være noe mer komplisert enn en introduksjon til bandet. Det som alltid bør inkluderes er kontaktinformasjon og en beskrivelse av gruppen. Inkluder informasjon om musikktypen, hvor dere henter inspirasjon fra og erfaringsnivået. En egen såkalt «setlist» hvor du setter opp sangene dere kan spille på en konsert bør også være inkludert. Tenk på en pressepakke som en jobb-CV. Den skal presentere dere på en så god måte som mulig slik at promotører og konsertarrangørerer vil se på det som en attraktiv mulighet å booke bandet. Legg gjerne inn bilder av gruppen.

Dersom dere har spilt noen konserter tidligere og fått gode tilbakemeldinger er det en flott ting å legge ved.

Ta kontakt med de riktige stedene

Ingen band blir direkte booket inn på en stor konserscene før de har bygget seg opp en stor fanskare og har opparbeidet seg erfaring med konsertspilling. Vær derfor ikke for kresen med hvor dere ender opp med å spille i starten. Det viktigste er å få erfaring med å stå på en scene, se hvilken mottagelse tilskuerne gir og sakte men sikkert få frem en fast gruppe med ivrige fans.

Ta kontakt med så mange ulike puber, barer, kafeer, festivaler og klubber dere kan. Det finnes som regel mange flere potensielle konsertlokasjoner enn man først tenker det er. Sjekk på nett om det er noen som har en åpen scene hvor nye band kan komme å spille noen låter. Ved litt iherdig innsats bør det ikke ta lang tid før den første konserten er booket.

Nyttig info til dere som skal booke spillejobber i Oslo: http://www.underholdning.no/spillejobber/oslo/index.html